Linssoppa

Hej vänner!

Jag har jobbat mycket förra veckan så det blev ingen uppdatering på helgen heller. Har dessutom lidit av yrsel och illamående men tror att det kan ha med järnbrist att göra. Jag har iallafall börjat att ta järntabletter nu så förhoppningsvis blir det snart bättre! Inväntar svar från min barnmorska.

Jag måste tipsa om denna goda linssoppan jag lagade igår! Super god, enkel och så mättande.

För ca 4port
3 potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 cm färsk ingefära
2 msk citronjuice
2 dl röda linser
8 dl vatten
2 dl grädde (jag använde havregrädde)
1 grönsaksbuljong
salt och peppar

Börja med att finhacka löken och ingefäran. Skala och skär sedan potatisen och morötterna i bitar. Stek löken och ingefäran i olja en stund och lägg sedan i potatisen, morötterna, vattnet, buljongen, linserna och citronjuicen. Låt koka i 20 minuter och kör sedan allt i matberedaren tillsammans med grädde, salt och peppar. Färdigt!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *