Min viktuppgång under graviditeten

Det kan vara intressant att veta hur jag känner kring viktuppgången under graviditeten när jag skriver så öppet om min tidigare ätstörning. Jag har fått frågan från familj, vänner, barnmorskan och psykolog, mitt svar har enkelt varit att "det känns helt okej".

Jag har ju haft ätstörningar så pass länge och jag vet alla riskerna det kan medföra. Men är man så djupt inne så bryr man sig inte där och då. Jag fick frågan "Är du medveten att du kanske inte kan få barn i framtiden?" och javisst förstod jag det, jag förstod också att mitt hjärta kunde sluta slå men där och då rörde det mig inte i ryggen. Jag ångrade mig djupt för 1,5 år sen när vi började att försöka. Dagarna gick, veckorna gick och månaderna gick utan ett enda plus på stickan. Och ibland ingen mens för den delen heller, för att jag åt för dåligt. Jag pratade med Said, mamma och med min bästavän Josefina och vi kom fram till att det var dags att söka hjälp. Det tog månader innan jag fick en tid, jag hade redan plussat när jag gick på första mötet men under tiden hjälpte Said mig och jag lyckades gå upp 6 kg! (Viktig notis, jag lyckades för att vi hade ett mål) Jag vågar inte svara på om det var min dåliga relation till mat som gjorde att det tog mig ett år att bli gravid men jag kan konstatera att efter att jag och min kropp mådde bra tillsammans plussade jag och vet ni vad? Det kunde inte bli en bättre tidpunkt!

När jag skrev in mig hos barnmorskan i v.9 hade jag gått upp ytterligare två kilo och sen dess har jag inte vägt mig. Jag ska gå upp ca 400 g i veckan under hela den andra trimestern dvs. fram till v. 28. Jag väger mig när jag ska till min barnmorska och hemma stressar jag inte upp mig över det. Maten funkar bra, jag äter frukost hemma, lunch på jobb, middag hemma och ett litet kvällsmål så att jag slipper vakna hungrig på natten haha. Så det känns fantastiskt bra och Said är guld värd på alla sätt som berömmer mig dagligen och hjälper mig när jag behöver det. Jag har möten med en psykolog en gång varannan månad bara för att kolla så att står bra till och det känns ganska skönt. Men anledningen till att mötena är så sällan är ju just för att jag har bra koll på situationen själv.

Jag pratade med min syster här om dagen och sa till henne hur lycklig jag var som lyckats med detta, att jag brutit alla mina fåniga regler och att jag faktiskt lärt mig njuta av god mat. Och det kommer fortsätta så efter graviditeten. Jag har fått ett helt nytt liv! Tack till mina nära och kära, jag älskar er.

2 thoughts on “Min viktuppgång under graviditeten

  1. Guuuuuud va vacker du är Ellen! Finaste loppan. Lycka till med allt. De klär dig att vara gravid, kommer klä dig å passa dig toppen att bli mamma. Detta kommer ni fixa utmärkt! Ska bli kul att följa er. Puss på dig!❤️

  2. Otroligt vacker du är Ellen! ❤ det stålar verkligen om dig! Ska bli så roligt att få träffa den lilla knodden i vår! ❤❤❤

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *