Det är möjligt för dig också

Said påminner mig varje dag, ibland flera gånger om dagen, om hur duktig och stark jag är. Han säger att jag har lyckats med det omöjliga och dessutom har jag lyckats helt själv. Nästan iallafall, jag hade aldrig klarat det utan Said, han är min klippa genom allt.

Vad jag vill komma fram till med detta inlägget var egentligen Saids idé, han bad mig att skriva ett inlägg och få alla där ute att förstå att om jag har lyckats kan du också! Vi pratar då självklart om min ätstörning. 

Jag var fast, jag skulle aldrig komma loss och ville nog inte det egentligen heller. Där var mitt första och kanske största problem för vem skulle jag vara utan den? Under nästan tio år har jag haft ätstörningar, jag har haft bättre och sämre perioder men under alla åren har den ändå funnits där. Jag har vaknat med den och somnat med den i tio år. –Förstår ni omöjligheten jag kände? Jag kände inte mig själv utan sjukdomen, jag minns inte hur det var att leva utan och därför strävade jag aldrig efter det.

Jag tänker ge er ett par råd. Jag vet vad som har funkat för mig och vad som inte har gjort det. Att bli frisk från en så stark psykisk sjukdom är svårt, nästan för svårt. Du måste hitta din vilja.

  1. Hitta din trygghet. Jag har gått igenom två förhållanden utan att min sjukdom påverkats. Tredje och sista förhållandet som jag befinner mig i nu har gett resultat. Said ger mig trygghet, han är min trygghet i livet och du behöver hitta en person som verkligen ger dig det.
  2. Hitta ett större mål. Mitt främsta mål i livet har alltid handlat om att vara perfekt. Tills jag hittade ett större mål vilket var att bli gravid med mannen jag älskar. Hittar du ett starkare mål i livet suddas det tidigare sakta men säkert ut ur bilden.
  3.  Du är unik. Javisst, det här låter klyschigt att säga men det är ju för guds skull sant. Du är unik som person, du kommer aldrig se ut som någon annan och därför är det så onödigt att lägga ner dyrbar tid på det. Du kommer aldrig få likadan kropp som någon annan på jorden för du är byggd på ditt sätt, ditt alldeles unika sätt. Jag minns när jag läste detta en gång och fick en chock för att jag aldrig tänkt på det. Lär dig tycka om dig själv. Det var svårt för mig och är kanske för dig också men det kommer att betyda ett helt nytt liv.
  4. Ta åt dig! Jag får komplimanger och har alltid fått av nära, kära och även okända, men har aldrig tagit åt mig eller knappt tackat. Istället har jag sagt emot. Det är så fruktansvärt fel och fult gjort. Lär dig att lyssna på vad personerna säger, tacka och att ta emot. Det är en viktig sak att jobba på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *