Graviditeten hittills

Graviditeten hittills har varit en bergochdalbana. Den 4/8 tog jag reda på att jag var gravid och det bara kändes i hela kroppen. Det var en annorlunda känsla jag inte kan beskriva. Just denna kvällen skulle jag spendera med mina vänner, vi skulle äta och dricka gott på restaurangen för att vi inte setts tillsammans på länge. Jag korkade upp en champagne hemma och inväntade mina gäster. Fick en känsla av att jag borde ta graviditetstestet som ligger i byrålådan innan jag tar en klunk av min champagne. Jag tog testet, la det på vasken och gick därifrån, jag visste att det skulle vara negativt precis som dom senaste 50 testen. Kom på mig själv en stund senare att jag glömt att kolla efter.. Gravid. Jag tror att jag skrek, hoppade, grät och skrattade samtidigt. Vilken känsla.. Äntligen! När tjejerna kom skålade vi och jag berättade min nyhet. Hur skulle jag kunna hålla mig? Vi satt och planerade hur jag skulle berätta för Said när vi kom till restaurangen, vi slog in testet som en liten present och jag gav det till honom när vi sågs. Vilken enorm lycka som spreds sig, det går inte att förklara i ord. Den här kvällen var helt magiskt perfekt.

 

När jag gick in i vecka 5 började mitt illamående direkt, slog mig som en lavett i ansiktet. Jag mådde så dåligt från morgon till kväll och kunde inte jobba på 1,5 månad. Vänner frågade mig om det inte var långtråkigt om dagarna men helt ärligt, när man mår så dåligt vill man bara vara hemma. Jag hann inte tänka på att det var långtråkigt utan försökte kämpa mig igenom dagarna på bästa sätt. Maten var ett så jobbigt moment under denna perioden, fick knappt ner något utan att det vände igen. Jag åt ju dessutom veganskt och det var något jag inte kunde fullfölja under graviditeten. Men det känns helt okej!

När jag nyligen gick in i vecka 12 sken solen upp igen, det vände från dag ett! Allt blev lättare för varje dag, tröttheten, maten, illamåendet och yrseln. Jag började äntligen jobba igen och nu i v.14 mår jag såå bra! Visst har jag fortfarande lite illamående och fantastiska humörsvängningar, men det är ingenting jämfört med innan. Så nu njuter jag verkligen till fullo <3

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *