Träning är en total befrielse för mig

Gårdagens vegetariska lunch- grönsallad, linser med tomat och fänkål,  fetaost, tzayspett(soja protein) och massvis pressad citron.

Är det inte fantastiskt när man har kommit igång med träningen och har motivationen på topp? 

Jag har använt träning som en undsättning att inte hamna i mina ätstörnings svackor. Träning är en total befrielse för mig på flera olika sätt. 

 1. Jag får min egentid. Jag hinner tänka och filosofera kring saker som spinner runt i mitt huvud dagligen.
 2. Min kost förbättras automatiskt. Tränar jag, ökar min aptit och min kropp vill bara ha nyttig mat. Jag slipper också oftast ångesten, det känns som att maten faktiskt gör nytta i kroppen när jag har tränat istället för att bara vara en negativ bidragning. Matlagning blir plötsligt så mycket roligare.
 3. Jag stryker enkelt energidrycker, alkohol och tobak från min vardag. Dom gör ingen nytta längre.
 4. Jag blir på bra humör. Jag har valt att alltid träna på morgonen innan jobb vilket resulterar att jag kommer upp i tid och hinner med fler saker under dagen. Jag somnar därmed mycket bättre på kvällarna. Och jag somnar oftast nöjd.


  Hur tränar jag? Jag tränar något varje dag för att undgå ångesten. Jag gymmar fyra morgnar i veckan och då tränar jag cardio och styrketräning. De resterande tre dagarna går jag på en lång promenad, powerwalk eller jogging beroende på min energinivå och mående. Det är skönt med lite omväxling och miljöombyte så jag tar helst mina promenader/pw utomhus och det är så skönt. Det är dom bästa mornarna på veckan! 

  Missar jag av någon anledning ett pass ramlar jag enkelt tillbaka i dåliga vanor, för mig går det så snabbt och därför betyder träningen så otroligt mycket för mig och min kropp. Det är A och O att börja dagen på rätt sätt så flyter resten på. Ett tips är att alltid äta en nyttig frukost. 

  /Ellen 

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *