”jag svälte mig själv för att se snygg ut i mina jeans, medan 300 barn dör varje timme i världen på grund av näringsbrist”

 

Hur blev jag frisk egentligen efter att ha lidit av ätstörningar i åtta år? det finns två anledningar till att jag inte har berättat det tidigare.

  1. Jag var inte helt frisk, var rädd att falla tillbaka.
  2. Hur ska jag berätta min historia utan att bilder och texter ska trigga igång mina läsare till motsats mening? Jag vill inte att någon av er vända min historia till inspiration och motivation istället för lärdom.

Man måste noga tänka igenom vad man delar med sig på nätet. Man vill göra något positivt och hjälpa människor, men om man delar med sig av fel saker kan det bli motsats effekt.

Vi säger att jag skulle lägga ut en bild på min kropp när jag var som sjukast, jag berättar min historia hur jag levde, mådde, åt, drack och tränade. Sen berättar jag hur jag har utvecklats, hur jag mår idag och hur bra mitt förhållande till mat och träning har blivit.. Stopp! Här har en stor procent av mina läsare redan slutat läsa, dom fokuserar inte alls på hur jag mår idag för jag har omedvetet gett dom tips på hur just jag gjorde för att bli så smal som jag blev. Konsekvenserna spelar ingen roll för någon som redan mår dåligt. Man har bara ett mål.

Man har ett mål skrev jag.. Nu kommer vi in på hur jag lyckats hålla mig frisk. Jag hittade ett viktigare mål, en starkare vilja. Och det är det enda som har hjälpt mig, och inte bara hjälpt mig utan räddat mig. Det är viktigt att hitta en trygghet i livet, min trygghet är Said. Han är min klippa! Jag lyckades bli frisk för att jag vill skaffa en familj och det för mig väger långt över att ha en undernärd kropp. Jag är fortfarande Ellen Selmqvist 45kg, 55kg eller 65kg. Det gäller för oss alla som är eller har varit sjuka i någon form av ätstörning att hitta något viktigare i livet som är värt att kämpa för. För att utseende är inte allt.

Jag tänker ofta kring mina val jag har gjort i mina år som sjuk, hur jag tänkte då. Idag reflekterar jag mycket över hur jag svälte mig själv i veckor för att se snygg ut i mina jeans, medan 300 barn dör varje timme(!) i världen på grund av näringsbrist. Det är fruktansvärt hur mat som är vår överlevnad kan framstå som vår fiende! Som gift. Hur kan vi tillåta vår hälsa rankas så långt ner på listan? Vi har tillgång till bra- och hälsosam mat, rent vatten och inte minst ett friskt liv. Ett liv miljontals andra människor på jorden skulle göra allt i sin makt för att få uppleva. Det är vi själva som bestämmer hur väl vi utnyttjar det.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *