Vegan?

Fick en fråga som lyder såhär: Är inte du vegan längre? i så fall kan du göra ett inlägg om hur du upplevde det hela? 

Självklart kan jag göra ett inlägg om det. Först vill jag klargöra att jag inte var vegan utan att jag åt en vegansk kost. Det är skillnad och spelar stor roll för många.

Jag åt vegansk kost i två månader och det är en FANTASTISK livsstil jag hade rekommenderat till alla! Jag kände mig pigg, energisk, fräsch och ren. Jag älskar att testa olika livsstilar och se hur kroppen reagerar och mår, jag mådde som sagt toppen bra men min mage klarar inte av att hantera den mängden kolhydrater en vegansk kost innefattar. Min mage klarar dessutom inte av bönor och linser som är viktiga proteiner när man äter veganskt. Jag gick med konstant magont under hela perioden och hoppades på att kroppen bara skulle vänja sig men det hände inte. Ett stort tyvärr! Dock har jag uteslutit mejeriprodukter sen min veganska period och kör bara på soja dryck, havredryck och soja yoghurt.

Man måste lyssna på sin egen kropp och vad den mår bra av. Jag vet att min kropp mår så bra av fisk och därför har jag börjat äta det nu ibland men jag uppskattar mycket hellre vegetabiliska proteiner. Mår så dåligt när jag äter något animaliskt då jag har läst på och sett så många dokumentärer, mår nästan lite illa nu när jag medger att jag faktiskt äter fisk ibland.  Men jag äter det jag känner att min kropp vill ha från dag till dag, ena dagen kan det vara fisk, andra vegetariskt och tredje veganskt. Jag älskar ju att laga vegansk mat så jag kommer att fortsätta laga dom rätterna min mage klarade av. Så fantastiska smaker! Men största delen av min kost är fortfarande vegansk, ibland kan jag äta någon chokladbit eller fisk till middag, och det får vara okej om min kropp känner att jag mår bra av det.

img_0465.jpg img_0271.jpg

One thought on “Vegan?

  1. Själv är jag fiskerian. Jag vill dock gärna vara vegan/vegetarian men likt dig så funkar min kropp inte så bra på enbart detta. Min ämnesomsättning går bland annat ner när jag inte får något animaliskt protein alls, och det är ju inte så bra. Lösningen för mig har varit mycket vegetariskt och veganskt blandat och fisk eller skaldjur eller ost och ägg varje till varannan dag. Det mår min kropp topp av.

    Lycka till!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *