Välmående

Jag vill inviga min nya kategori, välmående. 

Jag har så mycket att dela med mig av om detta ämne.
Jag är en tjej som kämpar för en hälsosam livsstil och en hälsosam relation till mat och träning, varje dag, som säkert fler av er också gör. Majoriteten av er rättare sagt.

Jag tycker att det är ett så viktigt ämne just för att alla strävar efter en hälsosam livsstil. Det är allas mål i livet, att må bra.

Jag har testat på varenda diet ni kan nämna, varenda livsstil.. jag har med andra ord misshandlat min kropp på det sättet och förstört min ämnesomsättning. Under 8 år har aldrig haft en sund relation till mat mer än 2 veckor i sträck. Det är skrämmande.

Det komiska i det hela är att jag vet precis hur man ska äta och träna för att nå dom målen man är ute efter. Jag har skrivit kost och tränings schema till många av mina läsare och vänner. Men jag, Ellen Selmqvist, har aldrig själv lyckats att hålla en och samma sunda livsstil. Genom alla år med sjuka ätstörningar som snurrat runt i huvudet misslyckas jag alltid, ångest och panikattacker som dykt upp när jag ätit något (som jag egentligen vet är nyttigt) men som jag en gång skrivit ner på min ”inte tillåten mat lista”.

Jag är 22 år idag och har stått och trampat på samma ställe i 8 år. Jag har aldrig lärt mig av mina misstag och jag är så trött på det. Att sätta extrema dieter och misslyckas om och om igen. Det blir en ond cirkel. Därför av så många års erfarenhet ber jag er att aldrig testa på någon form av diet.
-Lyssna på er kropp, ge den vad den behöver och i rätt mängder.

Jag kommer att lyckas. Jag har gjort enorma framsteg på bara 1 år nu och det ska fortsätta i samma riktning. Mitt mål är att mat bara ska vara en del av det goda i livet. Och träning likaså. Allt ska inte behöva kretsa runt det.

Fler inlägg kommer att komma under denna kategorin och snälla ställ frågor och tips på vad ni vill att jag skriver om. 

ellens-iphone-1132

One thought on “Välmående

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *