kroppskomplex

Detta har blivit en sån stor rubrik genom sociala medier, både genom bloggar och Youtube. Jag tycker att det är bra att folk lyfter upp ämnet och försöker att inspirera speciellt unga tjejer att vi duger som vi är.

Jag har tänkt på om jag ska ta upp detta ämnet eller inte då det redan är så många som pratar om det, men jag känner att jag har bra erfarenheter att dela med mig av till er.

Jag är en tjej som påverkats grovt att sociala medier och jag har strävat efter perfektion i 8 år. Tills idag, och det är därför jag nu vill lyfta upp ämnet i min blogg. Jag har alltid följt olika fitness och thinspiration konton på Instagram samt alla olika Victoria Secret modeller osv. Jag har följt dessa konton för att jag varje dag ska påminnas om att jag inte duger som jag är, påminnas om att dom på bilderna är perfektion och det är så jag borde se ut. Det är ett problem många har idag, vi hetsar oss själva. Genom att ständigt varje dag se andra super smala tjejer dyka upp på min mobilskärm ger jag mig själv en stress, hets och ångest. Ångest om att jag fortfarande inte duger. Jag är så trött på att må dåligt och jag är så trött på ordet ”perfektion”. Jag har gått igenom 8 år med anorexia, ortodoxi, bulimi och hetsätning. Tappade socialvärlden och låste in mig i en bubbla. Tänk att jag har slösat åtta år med ångest och depression. Tänk inte ens tanken att leva en ohälsosam livsstil till mat och träning, ni har en kropp som ni ska ha resten av ert liv, ta hand om den!

Jag har inte tid längre att skrolla igenom Facebook och Instagram vilket är en sån enorm frihet! Jag läser bloggar och följer några YouTubers och det är personer som verkligen kan inspirera mig till att må bra. Jag följer tjejer med en normalvikt, som lägger ut nyttiga recept, som tränar lagom och som lever ett härligt liv. Det är tjejer jag vill se dyka upp på min skärm varje dag, det är tjejer som gör min dag lite bättre och som mig styrka istället för ångest.

t.ex. Ida Warg har inspirerat mig till att äta veganskt och det är det bästa jag har gjort någonsin. Detta är den första livsstilen som har stärkt mig så enormt inombords att jag inte längre har ångest över mitt yttre. Jag känner mig pigg, fräsch, glad och lycklig. För lycklig för att känna ångest och stress för hur jag ser ut. Det är en känsla jag inte känt en enda dag av på åtta år. (Gud vad det kändes tungt att skriva.. Fick en klump i magen). Jag har alltid fått panik och ångestattacker av mat men jag har tagit enorma framsteg med denna livsstilen. Jag har gått från att bara äta 1 gång per dag till äta 5 gånger om dagen. Jag har gått från att dricka minst 5 cola zero burkar + 3 redbull per dag(!) till.. Noll. Ser ni mina framsteg? Jag är så stolt över mig själv!

Jag kommer alltid att må dåligt över att jag missat så många år i mitt liv men det känns bra att berätta för er och kanske kunna påverka eran situation. Sluta följ personer på din Instram, Tumblr, Twitter och vad allt nu heter som ger dig ångest och en stress i vardagen. Börja följa personer som ger dig positiv styrka och inspiration istället!

Sen till sist vill jag tillägga att inte slarva med kost och träning. Ät nyttigt, regelbundet och träna måttligt. Ta hand om er kropp och må bra inifrån så syns det utifrån:) Man strålar av lycka.

IMG_5787.JPG IMG_5786.JPG IMG_5788.JPG IMG_5785.JPG

Ta hand om er fina ni! Lägg energi på att må bra inifrån. Puss och kram!

One thought on “kroppskomplex

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *